Uwaga!
Cukier trzcinowy otrzymywany jest z trzciny cukrowej, bez oddzielania melasy i kryształków. Ma naturalnie brązową barwę. Obok cukru buraczanego jest jedną z dwóch najpopularniejszych odmian cukrów jadalnych.
Cukier trzcinowy poddawany jest podobnym procesom obróbki, co cukier biały, jest jednak od niego zdrowszy. Przede wszystkim, w odróżnieniu od cukru białego, w którego składzie znajduje się wyłącznie sacharoza, w cukrze trzcinowym znajdziemy także żelazo, potas, magnez, wapń czy witaminy z grupy B.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Mauritius.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1670 kJ/399 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99,8 g |
w tym cukry | 99,19 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.