Uwaga!
Cynamon to przyprawa uzyskiwana z suszonej kory cynamonowca, dostępna na rynku w postaci skręconych rurek lub proszku o rdzawym kolorze i charakterystycznym słodko-korzennym smaku i zapachu. Cynamon zazwyczaj dodawany jest to słodkich potraw z jabłkami i ryżem, deserów: szarlotka, lody, kawy, sosu czekoladowego, ale też do ponczu oraz grzanego wina lub piwa. Cynamon jest charakterystyczna przyprawą do piernika. Nadaje aromatu potrawom mięsnym szczególnie z baraniny. Dodaje się go również do gotowanych ryb i szynek. Cynamon jest źródłem błonnika, zawiera dużo wapnia, żelaza i manganu, ale też cynk, magnez oraz śladowe ilości fosforu, potasu i selenu. Należy go przechowywać w szczelnie zamkniętych pojemnikach, w miejscach chłodnych, ciemnych i suchych. Cynamon w laskach może zachować świeżość nawet 3–4 lata.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: INDONEZJA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Twoja opinia może być pierwsza.