Uwaga!
Goździki charakteryzują się nie tylko licznymi właściwościami zdrowotnymi, ale również niezwykłym smakiem. Dlatego też, znajdują szerokie zastosowanie w kuchniach całego świata. Warto wykorzystać je zarówno podczas przygotowywania świątecznych kompotów, grzanego wina, a nawet ciast. Ponadto, smak goździków świetnie komponuje się z aromatyczną wieprzowiną oraz kapustą kiszoną. Dodatkowo, warto dodawać je do domowych pasztetów, a nawet sosów do makaronu. Co ciekawe, goździki mogą również okazać się skutecznym sposobem na pozbycie się z kuchni moli spożywczych. Goździki są źródłem wielu cennych substancji odżywczych. Znajdziemy w nich m.in. witaminę A, K, E, D, C i witaminy z grupy B, potas, wapń, mangan, cynk, fosfor, sód, kwas foliowy, selen, magnez i kwasy omega 3. Goździki dobrze wpływają na żołądek i pobudzają wydzielanie soków trawiennych. Kilka gramów goździków dziennie wspomaga produkcję insuliny, a przy tym obniża poziom cholesterolu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Madagaskar
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza | w 100g |
---|---|
Wartości energetyczne | 1352kJ/323kcal |
Tłuszcz | 20,1g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 5,4g |
Węglowodany | 61,2g |
w tym cukry | 2,4g |
Białko | 6,0g |
Błonnik | 34,2g |
Sól | 0,6g |
Twoja opinia może być pierwsza.