Uwaga!
Od czasów starożytnych, migdały były cenione na świecie za swój wyśmienity smak, chrupiącą teksturę oraz coraz bardziej za swoje wartości odżywcze. Każdy dietetyk prawdopodobnie doradzi włączenie orzechów do Twojego codziennego jadłospisu z różnych powodów: podnoszą one poziom dobrego cholesterolu, dostarczają wielu witamin, wzmacniają układ odpornościowy itd. Migdał jest na szczycie listy orzechów, gdy bierze się pod uwagę ich korzyści zdrowotne. Oprócz bycia obfitym źródłem składników odżywczych, takich jak magnez, mangan, witamina E, białko, migdały są też pełne przeciwutleniaczy. Regularne spożywanie migdałów przez kobiety pozwala im zredukować objawy zespołu napięcia przedmiesiączkowego, a w przypadku kobiet w ciąży – zapobiegać wadom płodu, za co odpowiedzialny jest kwas foliowy. Dodatkowo, migdały: wspierają ograniczanie trądziku, zapobiegają chorobom tarczycy, opóźniają proces starzenia się, regulują procesy metaboliczne, wspomagają pamięć i koncentracja oraz wzmacniają odporność.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Australia/USA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2423 kJ/579 kcal |
Tłuszcz | 49,93 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,8 g |
Węglowodany | 21,55 g |
w tym cukry | 4,35 g |
Błonnik | 12,5 g |
Białko | 21,15 g |
Sól | 0,0025 g |
Twoja opinia może być pierwsza.