Uwaga!
Właściwości zdrowotne soczewicy brązowej: błonnik sprzyja redukcji poziomu złego cholesterolu we krwi; żelazo, kwas foliowy oraz witamina B12 wspierają leczenie anemii; niewielka ilość tłuszczu i wysoka zawartość błonnika wspomagają odchudzanie, wypełniając żołądek i na długo zapewniając uczucie sytości. Wyróżnia się bardzo specyficznym smakiem. Często wykorzystywana jest w kuchni wegetariańskiej jako składnik pasztetów oraz pieczywa. Stosowana jest również do kotletów oraz sporządzania gulaszu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Turcja/Rosja
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1239 kJ/295 kcal |
Tłuszcz | 0,25 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,05 g |
Węglowodany | 62,1 g |
w tym cukry | 3,38 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.