Uwaga!
Płatki kukurydziane produkowane z ziaren kukurydzy, zaliczane do zdrowej żywności. Bardzo często spożywane z mlekiem, czasem na sucho oraz jako dodatek do innych potraw. Płatki kukurydziane są świetnym źródłem witamin i mikroelementów. Są łatwostrawne, nie podrażniają jelita i oszczędzają przewód pokarmowy, nie zawierają dużej ilości błonnika. Z tego powodu mogą znaleźć się w diecie np. osób starszych, pacjentów po operacjach czy zabiegach chirurgicznych, którzy są zmuszeni do spożywania posiłków łatwostrawnych. Płatki kukurydziane bez cukru skierowane są do osób, które w szczególny sposób dbają o zdrowie i zgrabną sylwetkę.
Do tego naturalnie nie zawierają glutenu, więc ich smakiem mogą cieszyć się wszyscy, co jest bardzo ważne dla osób uczulonych i nietolerujących tegoż składnika.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza w 100 g: - wartość energetyczna - 361 kcal - tłuszcz - 0,8g - w tym kwasy tłuszczowe nasycone -0,2g - węglowodany - 80,9g - w tym cukry - 0,6g - białko 8,6 g - błonnik - 2,8g - sól - 1,65g |
|
Twoja opinia może być pierwsza.