Uwaga!
Ostra papryka chili jest wyjątkowo bogatym źródłem witaminy C, a w mniejszych ilościach także wtamina A, witamin z grupy B, witamina E i K oraz soli mineranych - cynk, fosfor, magnez, mangan, miedż, potas, sód, wapń i żelazo. Imponujący jest również ich skład, jeśli chodzi o zawartość flawonoidów, m.in. karotenu, betakarotenu i ważnych dla dobrego wzroku luteiny oraz zeaksantyny. W papryce chili obecne są również tłuszcze, białko, węglowadany, błonik, cukry i dwa ważne kwasy o działaniu antyutleniającym – kwas sinapowy, który pełni ważną rolę w ochronie systemu nerwowego oraz kwas ferulowy wykazujący działanie prewencyjne w stosunku do cukrzycy, chorób serca, a nawet nowotworów! Unikalny smak papryki chili zaskarbił sobie fanów na wszystkich kontynentach i to do tego stopnia, że amerykańskie papryki stały się ważnym elementem narodowych kuchni Indii, Tajlandii, Chin czy Malezji – uważanych za najciekawsze na świecie. Nawet w Europie wiele tradycyjnych dań włoskich, hiszpańskich czy bałkańskich uzależnionych jest od dodatku papryki chili.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: CHINY
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze1 porcja - 20 g
Przykładowa porcja: 1 szt. - 20 g
|
||
w 100 g | w porcji 20 g | |
Wartość energetyczna | 40,00 kcal | 8,00 kcal |
Tłuszcz | 0,40 g | 0,08 g |
Węglowodany | 8,80 g | 1,76 g |
Białko | 1,90 g | 0,38 |
Twoja opinia może być pierwsza.