Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

CHILI MIELONE

2,90 

Gramatura:






Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Ostra papryka chili jest  wyjątkowo bogatym źródłem witaminy C, a w mniejszych ilościach także wtamina A, witamin z grupy B, witamina E i K oraz soli mineranych - cynk, fosfor, magnez, mangan, miedż, potas, sód, wapń i żelazo. Imponujący jest również ich skład, jeśli chodzi o zawartość flawonoidów, m.in. karotenu, betakarotenu i ważnych dla dobrego wzroku luteiny oraz zeaksantyny. W papryce chili obecne są również tłuszcze, białko, węglowadany, błonik, cukry i dwa ważne kwasy o działaniu antyutleniającym – kwas sinapowy, który pełni ważną rolę w ochronie systemu nerwowego oraz kwas ferulowy wykazujący działanie prewencyjne w stosunku do cukrzycy, chorób serca, a nawet nowotworów! Unikalny smak papryki chili zaskarbił sobie fanów na wszystkich kontynentach i to do tego stopnia, że amerykańskie papryki stały się ważnym elementem narodowych kuchni Indii, Tajlandii, Chin czy Malezji – uważanych za najciekawsze na świecie. Nawet w Europie wiele tradycyjnych dań włoskich, hiszpańskich czy bałkańskich uzależnionych jest od dodatku papryki chili. 

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

Kraj pochodzenia: CHINY


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartości odżywcze

1 porcja - 20 g
Przykładowa porcja: 1 szt. - 20 g
  w 100 g w porcji 20 g
Wartość energetyczna 40,00 kcal 8,00 kcal
Tłuszcz 0,40 g 0,08 g
Węglowodany 8,80 g 1,76 g
Białko 1,90 g 0,38
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy