Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

PIEPRZ CZERWONY

6,00 

Gramatura:







Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Pieprz czerwony to kuzyn dobrze wszystkim znanej czarnej odmiany. Posiada on charakterystyczny aromat i jest mniej ostry w smaku niż klasyczny czarny pieprz. Zawiera on w swoim składzie takie składniki  jak  białko, tłuszcz, błonnik pokarmowy, witaminę C, minerały (w tym wapń, żelazo, magnez) oraz kapsaicynę. Spożywanie pieprzu czerwonego wywołuje większe wydzialanie soków pokarmowych, dzięki czemu trawienie jest łatwiejsze. Zawarty w roślinie błonnik pokarmowy poprawia perystaltykę jelit i wpływa na lepszy metabolizm.

Można go dodawać do ryb, potraw z owoców morza, szparagów i jasnych sosów. Delikatny smak pasuje do deserów i musów. Znajduje zastosowanie również w marynatach i można dodawać go do jajek. 

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

 

Kraj pochodzenia: Brazylia.

 


 

 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 
Wartości odżywcze Wartość W 100g
Wartość energetyczna kcal 307
Wartość energetyczna kJ 1286
Tłuszcz 0,4g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1g
Węglowodany 77g
w tym cukry 0,0g
Błonnik 8,3g
Białko 10g
Sól 0,07g
   
   
   
   
   
   
   
   
   
 

 

 

   
   
   
   
   
   
   
   
 
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy