Uwaga!
Pieprz czerwony to kuzyn dobrze wszystkim znanej czarnej odmiany. Posiada on charakterystyczny aromat i jest mniej ostry w smaku niż klasyczny czarny pieprz. Zawiera on w swoim składzie takie składniki jak białko, tłuszcz, błonnik pokarmowy, witaminę C, minerały (w tym wapń, żelazo, magnez) oraz kapsaicynę. Spożywanie pieprzu czerwonego wywołuje większe wydzialanie soków pokarmowych, dzięki czemu trawienie jest łatwiejsze. Zawarty w roślinie błonnik pokarmowy poprawia perystaltykę jelit i wpływa na lepszy metabolizm.
Można go dodawać do ryb, potraw z owoców morza, szparagów i jasnych sosów. Delikatny smak pasuje do deserów i musów. Znajduje zastosowanie również w marynatach i można dodawać go do jajek.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Brazylia.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Twoja opinia może być pierwsza.