Uwaga!
Ciecierzyca, znana także jako cieciorka lub groch włoski, to roślina strączkowa, której właściwości zdrowotne od dawna są docenianie w krajach basenu Morza Śródziemnomorskiego i Bliskiego Wschodu. Ciecierzycę charakteryzuje nieco słodkawy i delikatny smak z orzechową nutą. Nasiona są od lat znane ludziom i stosowane w codziennej diecie. Posiadają wiele wartości odżywczych - zawierają witaminę B, białko, błonnik, potas, żelazo, fosfor. Można z niej robić pasty, mąkę, a nawet kisić. Jest bogata w białko, błonnik, witaminy i związki mineralne. Dzięki temu regularne sięganie po to warzywo pomaga w utrzymaniu prawidłowego stężenia glukozy we krwi i stężenia cholesterolu, kontroli apetytu oraz może zmniejszać ryzyko rozwoju niektórych chorób. Ponadto ciecierzyca to dobry zamiennik mięsa (jako źródło białka) w dietach wegetariańskich i wegańskich.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj Pochodzenia: Turcja
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1521 kJ/364 kcal |
Tłuszcz | 6,04 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,62 g |
Węglowodany | 60,65 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0,08 g |
Białko | 19,3 g |
Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.