Uwaga!
Groch to roślina strączkowa, która stanowi jeden ze składników naszej rodzimej kuchni, np. zupy grochowej lub wigilijnego grochu z kapustą. Poza walorami smakowymi warto zwrócić na niego uwagę także ze względu na cenne wartości odżywcze, które znajdziemy w jego składzie. Groch jest przede wszystkim dobrym źródłem białka. Dostarcza też składniki mineralne, takie jak żelazo, wapń, fosfor, magnez, potas. Poza tym zawiera witaminy z grupy B, które chronią układ nerwowy i pomagają zapobiegać stanom lękowym i depresji oraz łagodzą skutki stresu.Groch odgrywa dużą rolę w zapobieganiu raka jeslita grubego, pomaga w leczeniu raka piersi, trzustki, prostaty, płuc i białączki.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1225 kJ/293 kcal |
Tłuszcz | 1,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g |
Węglowodany | 60 g |
w tym cukry | 0,8 g |
Błonnik | 15 g |
Białko | 23 g |
Sól | 0,08 g |
Twoja opinia może być pierwsza.