Uwaga!
Fasola czarna charakteryzuje się tym, że jej ziarna są niewielkie i mają czarny kolor. I to to właśnie kolor odpowiada za jej prozdrowotne właściwości. Fasola czarna zawiera tłuszcze, węglowodany, białko roślinne, błonnik, cukry, sole mineralne - cynk, fosfor, magnez, mangan, miedż, selen, sód, potas, wapń i żelazo. W tych niewielkich ziarenkach znajdziemy również witaminy A, B (witamina B1, B2, B3, B4, B5, B6 i B9) oraz E i K. Jest znakomitym składnikiem codziennego menu - znacznie tańsza niż mięso czy ryby, a dostarcza więcej wartościowego białka. Szczególnie zalecana jest w diecie osób z chorobami sercowo-naczyniowymi oraz problemami z poziomem cukru we krwi, w tym cukrzycy typu 2.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Kanada
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1428 kJ/341 kcal |
Tłuszcz | 1,42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,37 g |
Węglowodany | 62,36 g |
w tym cukry | 2,12 g |
Błonnik | 15,5 g |
Białko | 21,6 g |
Sól | 0,12 g |
Twoja opinia może być pierwsza.