Uwaga!
Mąka kokosowa jest uzyskiwana z miąższu kokosa jako produkt uboczny wytwarzania oleju i mleka kokosowego. Ma lekki posmak i aromat kokosa, ale nie jest słodka. Warto ją stosować ze względu na liczne właściwości prozdrowotne. Mąka z orzechów kokosowych zawiera wiele cennych substancji odżywczych, jednak najbardziej imponująca jest w niej zawartość błonnika. To dobra informacja zwłaszcza dla cukrzyków – błonnik wpływa bowiem korzystnie na metabolizm cukrów i reguluje wydzielanie glukozy do krwi, zapobiegając jej wahaniom i nieustannemu apetytowi na słodycze. Wspiera w ten sposób również proces odchudzania. Błonnik przeciwdziała ponadto odkładaniu się cholesterolu w organizmie i korzystnie wpływa na pracę jelit.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Sri Lanka
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1362 kJ/324 kcal |
Tłuszcz | 12 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 10,8 g |
Węglowodany | 15 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 40 g |
Białko | 19,1 g |
Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.