Uwaga!
Truskawki liofilizowane to pyszne owoce, które zachwycą Cię już po pierwszym skosztowaniu, a ich smak i aromat pozostają praktycznie nie do odróżnienia od świeżych. Dzięki procesowi liofilizacji uzyskują dużą trwałość i zachowują na dłużej swoje właściwości. Liofilizacji polega na suszeniu przez zamrażanie w bardzo niskiej temperaturze, a następnie odparowywaniu wody w próżni przez sublimację lodu. Dzięki temu truskawki zachowują więcej witamin i wartości odżywczych oraz swoje naturalne walory smakowe, zapachowe, nie tracąc przy tym ani kształtu, ani koloru.
Stanowią doskonałą alternatywę dla niezbyt zdrowych słodyczy, czy innych wysoko przetworzonych przekąsek. Są idealne jako zdrowa przekąska prosto z opakowania. Możemy ją dodać do musli, jogurtu, a także urozmaicić i ozdobić desery, ciasta i galaretki. Truskawka liofilizowana rozpuszcza się w ustach i smakuje jak świeżo zerwany owoc.
Proces liofilizacji to proces suszenia umożliwiający przechowywanie żywności bez konserwantów, w temperaturze pokojowej przez wiele miesięcy, a nawet lat.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Egipt, Polska, Turcja.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość odżywcza produktu | w 100 g |
Wartość energetyczna | 1438 kJ / 344 kcal |
Tłuszcze, w tym: - kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5 g 0,3 g |
Węglowodany, w tym: - cukry |
78 g 51 g |
Błonnik | 8,7 g |
Białko | 2,5 g |
Sól* | 1 g |
Twoja opinia może być pierwsza.