Uwaga!
Mąka z ciecierzycy ma dosyć szerokie zastosowanie w kuchni, niemniej nie tylko. Wykorzystywana jest także w kosmetyce celem pielęgnacji ciała i włosów. W kuchni mąka z cieciorki może bez problemu zastępować mąkę pszenną albo bułkę tartą w tradycyjnych kotletach. Odpowiedzialna jest za połączenie, jak i idealne zespolenie ze sobą składników w różnych potrawach. Dzięki użyciu takiej mąki z powodzeniem możemy połączyć masę powstałą z mięs albo warzyw. Na pewno należy mieć na uwadze, iż mąka z ciecierzycy będzie stanowiła masę łączącą ze sobą różne produkty - wystarczy kilka łyżeczek. Mąka z cieciorki może być również substytutem śmietany - posłuży jako zagęszczacz do sosów, czy zup. Osoby które unikają glutenu powinny jak najczęściej korzystać z działania dobroczynnego mąki z cieciorki. Nie dość iż jest ona bezglutenowa to odznacza się niepowtarzalnym i unikatowym smakiem, który jest idealny podczas wykonywania wyjątkowych i niezwykle smacznych deserów. Wśród nich z pewnością warto wymienić omlety bez użycia jajek, jak również pozbawione glutenu gofry.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska, Turcja.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1270 kJ/304 kcal |
Tłuszcz | 4,7g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,7g |
Węglowodany | 31g |
w tym cukry | 3g |
Błonnik | 33g |
Białko | 18g |
Sól | 0,01g |
Twoja opinia może być pierwsza.