Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

MĄKA Z CIECIERZYCY

6,20 

Gramatura:





Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Mąka z ciecierzycy  ma dosyć szerokie zastosowanie w kuchni, niemniej nie tylko. Wykorzystywana jest także w kosmetyce celem pielęgnacji ciała i włosów. W kuchni mąka z cieciorki może bez problemu zastępować mąkę pszenną albo bułkę tartą w tradycyjnych kotletach. Odpowiedzialna jest za połączenie, jak i idealne zespolenie ze sobą składników w różnych potrawach. Dzięki użyciu takiej mąki z powodzeniem możemy połączyć masę powstałą z mięs albo warzyw. Na pewno należy mieć na uwadze, iż mąka z ciecierzycy będzie stanowiła masę łączącą ze sobą różne produkty - wystarczy kilka łyżeczek. Mąka z cieciorki może być również substytutem śmietany - posłuży jako zagęszczacz do sosów, czy zup. Osoby które unikają glutenu powinny jak najczęściej korzystać z działania dobroczynnego mąki z cieciorki. Nie dość iż jest ona bezglutenowa to odznacza się niepowtarzalnym i unikatowym smakiem, który jest idealny podczas wykonywania wyjątkowych i niezwykle smacznych deserów. Wśród nich z pewnością warto wymienić omlety bez użycia jajek, jak również pozbawione glutenu gofry.

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

 

Kraj pochodzenia: Polska, Turcja.


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartości odżywcze
Porcja:
Wartość energetyczna 1270 kJ/304 kcal
Tłuszcz 4,7g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,7g
Węglowodany 31g
w tym cukry 3g
Błonnik 33g
Białko 18g
Sól 0,01g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy