Uwaga!
Fasola mung jest również nazywaną „złotą fasolą”, ze względu na bogactwo składników odżywczych, to jedna z najzdrowszych roślin strączkowych na świecie. Jest doskonałym żródłem białka oraz błonnika które doskonale wpływa na pracę jelit oraz proces odchudzania. Cechuje się wysoką zawartością witamin A, C, E, K oraz witamin z grupy B i minerałów. Fasola mung zawiera dwa niezwykle cenne składniki o działaniu przeciwzapalnym i antyoksydacyjnym – isovitexin oraz vitexin. W jej składzie wyróżnić możemy również oligosacharydy, polifenole, izoflawony, fitoestrogeny oraz wysoką zawartość antyutleniaczy mających właściwości zdrowotne.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Indie
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1453 kJ/347 kcal |
Tłuszcz | 1,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g |
Węglowodany | 63 g |
w tym cukry | 7 g |
Błonnik | 16 g |
Białko | 24 g |
Sól | 0,03 g |
Twoja opinia może być pierwsza.