Uwaga!
Mąka z orzechów laskowych jest cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witamin i minerałów. Produkt jest cennym źródłem witamin: biotyny (H), niacyny (B3), witaminy B9 i witaminy E. Wśród minerałów zawartych w mące z orzechów laskowych dominują fosfor, wapń, potas, żelazo, cynk i mangan. Puszysta i lekka mąka orzechowa jest drobna i sprawdza się jako dodatek do ciastek i batonów energetycznych domowej roboty. Ze względu na walory smakowe i odżywcze warto dodawać ją do deserów, jogurtów, owsianek i koktajli, a także wykorzystywać do zagęszczania potraw. Każdy posiłek zawierający dodatek mąki z orzechów laskowych zyskuje apetyczny, przyjemny orzechowy posmak.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: TURCJA.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2704 kJ / 646 kcal |
Tłuszcze: | 62,4 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4,5 g |
Węglowodany: | 17,6 g |
z których cukrów: | 4,9 g |
Białka: | 15 g |
Błonnik: | 9,4 g |
Sól: | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.