Uwaga!
Czym wyróżnia się soczewica żółta? Na tle pozostałych w pierwszej kolejności odznacza się kolorem. Jest tez najdrobniejsza i najdelikatniejsza. W porównaniu do innych typów, soczewica żółta jest gotowana krótko, więc dania można przygotować bardzo szybko. Jeżeli ktoś nie przepada za smakiem tej rośliny, to żółta odmiana może być najlepszym wyborem, ponieważ jej smak jest bardzo delikatny.Soczewica żółta doskonale nadaje się do wykorzystania podczas przygotowania zup i sosów. Dodaje się ją też do dań jednogarnkowych i gulaszów. Można wziąć ją pod uwagę jako składnik farszu do pierogów albo pasty.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Kanada
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- wartość energetyczna 1265 kJ / 310kcal
- białko 24g
- błonnik 23g
- węglowodany 35g
- tłuszcz 2,1g
Twoja opinia może być pierwsza.