Uwaga!
Mąka z tapioki to głównie łatwo strawne przez nasz żołądek węglowodany (ok. 90%) i odrobina białka. Tapioka jest produktem zdrowym i całkowicie roślinnym. Nie ma w niej cholesterolu, i, co ważne, mąka tapiokowa jest bezglutenowa, a przyrządzane z niej potrawy nie uczulają (są hipoalergiczne). Potrawy z manioka polecane są więc osobom z nadwrażliwym układem pokarmowym, osobom z wysokim cholesterolem, z alergią i stosującym dietę odchudzającą. Tapioka jest stosowana do zagęszczania musów, sosów, kisieli czy puddingów, może zastąpić makaron lub tradycyjną kaszę, świetnie sprawdza się jako główny składnik deserów, może być też używana jako zamiennik mąki.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: TAJLANDIA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 350 kcal |
Tłuszcz | <0,1 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,1 g |
Węglowodany | 86,5 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | <0,2 g |
Białko | <0,5 g |
Sól | <2,5 g |
Twoja opinia może być pierwsza.