Uwaga!
Żurawina liofilizowana jest zdrowa, naturalna i zawiera wszystkie składniki odżywcze - witaminy i minerały. W procesie liofilizacji nie stosuje się konserwantów, barwników ani wzmacniaczy smaku. Liofilizacja to jedna z najzdrowszych metod utrwalania żywności.
Żurawina liofilizowana to bomba witamin i składników mineralnych. Znajdziemy w niej witaminę A, B, C, E, K, P oraz cenne minerały takie jak fosfor, wapń, miedż, magnez, potas, sód oraz cynk. Żurawina pomaga w zapobieganiu infekcjom dróg moczowych, usprawnia prace nerek, wspiera układ odpornościowy, wykazuje działanie przeciwbakteryjne i przeciwgrzybiczne. Te czerwone owoce również skutecznie obniżają poziom cholesterolu we krwi.
Liofilizowana żurawina znajdzie zastosowanie jako dodatek do deserów, owsianek czy jogurtów, ciast, herbat, a nawet mięs.To doskonały produkt, który wzbogaci wiele dań o świeży naturalny smak, nadając im elegancki owocowy akcent.
Proces liofilizacji to proces suszenia umożliwiający przechowywanie żywności bez konserwantów, w temperaturze pokojowej przez wiele miesięcy, a nawet lat.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze - Porcja: 100 g
|
|||||||||||||||||
Twoja opinia może być pierwsza.