Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

MIGDAŁY W SŁUPKACH

8,00 

Gramatura:







Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Migdały wykazują wiele prozdrowotnych właściwości. W starożytności uważano je za symbol płodności. Dziś poza tym, że się nimi zajadamy, stanowią surowiec ceniony w medycynie i kosmetyce. Mogą przyczyniać się do obniżenia cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy, pomagają łagodzić mdłości i zgagę w czasie ciąży. Ze względu na wysoką zawartość magnezu, witamin z grupy B (zwłaszcza witaminy B3, czyli niacyny) migdały wspomagają pracę układu nerwowego. Poprawiają pamięć, koncentrację i działają przeciwdepresyjnie. Jako skarbnica witamin grupy B, migdały w diecie sprzyjają utrzymaniu mocnych włosów i paznokci i stymulują ich wzrost. Mimo wysokiej zawartości tłuszczów i kaloryczności, pomagają w odchudzaniu. Obficie występujące w migdałach nienasycone kwasy tłuszczowe regulują metabolizm i zapobiegają gromadzeniu się zbędnej tkanki tłuszczowej. Migdały mają też dużo błonnika  który szybko i długotrwale wypełnia żołądek, powodując uczucie sytości. Dla pożądanego efektu najlepiej spożywać garść migdałów parę razy w tygodniu, zamiast niezdrowych przekąsek.

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

 

Kraj pochodzenia: USA


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.


 

 
Wartości odżywcze / 100 g
Wartość energetyczna: 2671 kJ / 638 kcal
Tłuszcz: 52 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4 g
Węglowodany: 19,2 g
w tym cukry: 4,8 g
Błonnik: 10 g
Białko: 18,3 g
Sól: 0,01 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy