Uwaga!
Migdały wykazują wiele prozdrowotnych właściwości. W starożytności uważano je za symbol płodności. Dziś poza tym, że się nimi zajadamy, stanowią surowiec ceniony w medycynie i kosmetyce. Mogą przyczyniać się do obniżenia cholesterolu i cukru we krwi, zapobiegając tym samym miażdżycy i cukrzycy, pomagają łagodzić mdłości i zgagę w czasie ciąży. Ze względu na wysoką zawartość magnezu, witamin z grupy B (zwłaszcza witaminy B3, czyli niacyny) migdały wspomagają pracę układu nerwowego. Poprawiają pamięć, koncentrację i działają przeciwdepresyjnie. Jako skarbnica witamin grupy B, migdały w diecie sprzyjają utrzymaniu mocnych włosów i paznokci i stymulują ich wzrost. Mimo wysokiej zawartości tłuszczów i kaloryczności, pomagają w odchudzaniu. Obficie występujące w migdałach nienasycone kwasy tłuszczowe regulują metabolizm i zapobiegają gromadzeniu się zbędnej tkanki tłuszczowej. Migdały mają też dużo błonnika który szybko i długotrwale wypełnia żołądek, powodując uczucie sytości. Dla pożądanego efektu najlepiej spożywać garść migdałów parę razy w tygodniu, zamiast niezdrowych przekąsek.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: USA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze / 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 2671 kJ / 638 kcal |
Tłuszcz: | 52 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 4 g |
Węglowodany: | 19,2 g |
w tym cukry: | 4,8 g |
Błonnik: | 10 g |
Białko: | 18,3 g |
Sól: | 0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.