Płatki z linii instant otrzymywane są poprzez płatkowanie całego ziarna i poddanie go obróbce termicznej. Płatki te nie wymagają gotowania ani zalewania wrzątkiem - mogą być bezpośrednio dodane do jogurtu, zimnego mleka czy kefiru. Są chrupiące i delikatne, a dzięki temu że je opiekamy zyskują przepyszny smak.
Znajdziemy wiele składników odżywczych, w tym witaminy, minerały, białko, węglowodany i tłuszcze roślinne. Płatki gryczane dostarczą nam mnóstwa witamin, w tym tych z grupy B, głównie B1 i B2 oraz witaminy E i niacyny (witamina PP). Wśród mikroelementów najwięcej jest w płatkach magnezu, żelaza, siarki i kobaltu, a ponadto znajdziemy wapń, fosfor, miedź, cynk i bor.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna |
1479 kJ/351 kcal |
Tłuszcz |
4,5 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,8 g |
Węglowodany |
57 g |
w tym cukry |
1,3 g |
Błonnik |
13,7 g |
Białko |
13,7 g |
Sól |
0,018 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.