Uwaga!
Semolina to dobre źródło węglowodanów, błonnika pokarmowego i białka. Ponadto semolina jest bogata w miedź, fosfor, żelazo i magnez oraz witaminę B1, kwas pantotenowy i foliany. Warto wiedzieć, że produkty z semoliny mają niższy indeks glikemiczny niż te ze zwykłej mąki pszennej. Semolina poprawia trawienie, zwiększa uczucie sytości I wspomaga regenerację mięśni dzięki zawartości magnezu. Obecność fosforu, cynku i witamin z grupy B sprawia, że semolina ma pozytywny wpływ na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i obniża ciśnienie tętnicze krwi. Dzięki wysokiej zwartości miedzi ma pozytywny wpływ na tworzenie i funkcjonowanie czerwonych krwinek, a obecność potasu sprawia, że semolina poprawia funkcję nerek. Dzięki zawartości magnezu, fosforu i cynku wpływa korzystnie na układ nerwowy i obniża poziom glukozy we krwi u osób chorych na cukrzycę.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: WĘGRY
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1507 kJ/360 kcal |
Tłuszcz | 1,05 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,15 g |
Węglowodany | 72,83 g |
Błonnik | 3,9 g |
Białko | 13 g |
Sól | 0,0025 g |
Twoja opinia może być pierwsza.