Uwaga!
Nasiona chia są małe, płaskie i owalne o błyszczącej i gładkiej fakturze. Ich kolory wahają się od białego do brązowego lub czarnego. Nasiona te zawierają więcej kwasów omega-3 niż uchodzący za ich skarbnicę hodowlany łosoś atlantycki. Są także bardziej bogate w wapń niż mleko, a żelaza zawierają więcej niż słynący z niego szpinak. Nasiona chia znaleźć można w gotowych produktach: pieczywie, batonikach, ciastkach i ciasteczkach, ale warto wykorzystywać je na co dzień w domu. Jeśli samodzielnie pieczemy chleb możemy dodać je zamiast ziaren słonecznika czy dyni lub zmieszać z innymi dodatkami. Ziarna chia to również idealny składnik koktajli, sałatek czy musli, a także puddingu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Argentyna/Peru/Paragwaj
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2096 kJ/ 505 kcal |
Tłuszcz | 31 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,3 g |
Węglowodany | 25 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 34 g |
Białko | 20 g |
Sól | 0,04 g |
Twoja opinia może być pierwsza.