Uwaga!
Ze względu na bardzo wysoką zawartość białka w składnikach mąka sojowa jest jednym z najczęściej stosowanych półproduktów w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Jest dobrym substytutem jajek. Mąka sojowa wydaje się być eliksirem zdrowia. Bezglutenowa, bardzo bogata w roślinne białko jest jednocześnie wspaniałym źródłem błonnika spożywczego o niskim wskaźniku obciążenia glikemicznego. Nie tylko nie podnosi więc poziomu cukru we krwi ale zapewnia sytość i poprawia przemianę materii. Ponadto w mące sojowej znajduje się niewiarygodne prawie bogactwo witamin oraz soli mineralnych. Do najważniejszych obecnych w wysokich ilościach, należą witamina K i witaminy B, kwas foliowy, a także cynk, fosfor, magnez, mangan, miedż, potas, sód, wapń i żelazo. W wegańskich przepisach kuchennych mieszankę mąki sojowej i wody stosuje się również jako zamiennik jajka, zaś gotując ją w wodzie w proporcji 1:3 przez ok. 20 minut otrzymamy po odcedzeniu domowe mleko sojowe.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Czechy.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1867 kJ/446 kcal |
Tłuszcz | 19,94 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 2,88 g |
Węglowodany | 30,16 g |
w tym cukry | 7,33 g |
Błonnik | 9,3 g |
Białko | 36,49 g |
Sól | 0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.