Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

MAKA SOJOWA

4,60 

Gramatura:




Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Ze względu na bardzo wysoką zawartość białka w składnikach mąka sojowa jest jednym z najczęściej stosowanych półproduktów w kuchni wegetariańskiej i wegańskiej. Jest dobrym substytutem jajek. Mąka sojowa wydaje się być eliksirem zdrowia. Bezglutenowa, bardzo bogata w roślinne białko jest jednocześnie wspaniałym źródłem błonnika spożywczego o niskim wskaźniku obciążenia glikemicznego. Nie tylko nie podnosi więc poziomu cukru we krwi ale zapewnia sytość i poprawia przemianę materii. Ponadto w mące sojowej znajduje się niewiarygodne prawie bogactwo witamin oraz soli mineralnych. Do najważniejszych obecnych w wysokich ilościach, należą witamina K i witaminy B, kwas foliowy, a także cynk, fosfor, magnez, mangan, miedż, potas, sód, wapń i żelazo. W wegańskich przepisach kuchennych mieszankę mąki sojowej i wody stosuje się również jako zamiennik jajka, zaś gotując ją w wodzie w proporcji 1:3 przez ok. 20 minut otrzymamy po odcedzeniu domowe mleko sojowe.

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

 

Kraj pochodzenia: Czechy.


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

 

 

 

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1867 kJ/446 kcal
Tłuszcz 19,94 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,88 g
Węglowodany 30,16 g
w tym cukry 7,33 g
Błonnik 9,3 g
Białko 36,49 g
Sól 0,01 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy