Uwaga!
Płatki żytnie to produkt zmielonych i rozgniecionych ziaren żyta. Są dostępne w różnych formach - w postaci płatków, otrębów czy mąki. Zawierają szereg cennych składników mineralnych: magnez, potas, wapń i żelazo. Obfitują też w niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu mikroelementy, takie jak bor, cynk, fluor, fosfor, jod, kobalt, mangan, miedź. W płatkach żytnich obecne są też witaminy z grupy B: inozytol (B8), niacyna (B3), kwas foliowy (B9), kwas pantotenowy (B5) oraz witamina E.
Dla osób na diecie płatki żytnie są najbardziej odpowiednim posiłkiem śniadaniowym. Mają najniższą kaloryczność spośród wszystkich płatków, a więc nie tuczą i można je zajadać również w formie deserów. Jeśli bardzo lubisz ziarno żyta, możesz chrupać je na surowo lub w połączeniu z owocami. Dzięki swojej uniwersalności, są one doskonałym dodatkiem do codziennej diety.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1527 kJ/362 kcal |
Tłuszcz | 3,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,9 g |
Węglowodany | 71 g |
Błonnik | 11,6 g |
Białko | 6,9 g |
Sól | 1,7 g |
Twoja opinia może być pierwsza.