Uwaga!
Jak sama nazwa wskazuje ten typ soli otrzymywany jest z wody morskiej poprzez odparowanie słoneczne, tworząc kryształy zwane halitem. Sól ta bogata jest w jod, wpływa korzystnie na funkcjonowanie tarczycy i metabolizm. Istnieją istotne różnice pomiędzy charakterem i właściwościami tych dwóch rodzajów soli. Dlaczego za zdrowszą uważana jest sól morska, a kuchenna z kolei nie stoi już na tak wysokiej pozycji w hierarchii? Wynika to przede wszystkim z właściwości obu soli. Ta pierwsza zawiera bardzo dużo minerałów oprócz chlorku sodu. To one odpowiedzialne są za dodatkowe właściwości prozdrowotne soli ale również definiują ich smak.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: CHORWACJA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Chlorek sodu >98%
Wapń <0,20%
Magnez <0,19%
Jodek potasu naturalny <5 mg
*w 1 kg produktu
Twoja opinia może być pierwsza.