Banany liofilizowane to bomba witamin i składników mineralnych. Są żródłem potasu, który wspomaga prawidłowe funkcjonowanie mięśni i układu nerwowego, a także magnezu odpowiadającego za utrzymanie zdrowych zębów oraz kości. Zawierają witaminy A, C, E i K oraz witaminy z grupy B. Mogą je spożywać kobiety w ciąży i dzieci. Odpowiednie dla wegan i wegetarian.
Dzięki procesowi liofilizacji banany zachowują naturalny smak i aromat bez potrzeby dodawania cukru czy konserwantów, dzięki czemu możesz cieszyć się ich wyjątkową słodyczą w każdej chwili.
Banany liofilizowane sprawdzą jako składnik kaszki, owsianki, jogurtu, czy naleśników. Nadają sie świetnie też jako przekąska w ciągu dnia, zdrowa i bardzo smaczna. Dzięki liofilizacji stają się przyjemnie chrupiące, mają więcej składników odżywczych niż suszone, są lekkie, można je przechowywać dłuższy czas i nie psują się tak szybko.
Proces liofilizacji to proces suszenia umożliwiający przechowywanie żywności bez konserwantów, w temperaturze pokojowej przez wiele miesięcy, a nawet lat.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.