Uwaga!
Mąka ryżowa to bogate źródło witamin z grupy B szczególnie niacyny, witaminy B1 i witaminy B6, witaminy C, A i E oraz magnezu, cynku, żelaza, fosforu, potasy, wapnia i miedzi. Z uwagi na obecność witamin i składników mineralnych mąka ryżowa korzystnie wpływa na funkcjonowanie organizmu: witaminy z grupy B i magnez wspomagają układ nerwowy i immunologiczny, a także układ sercowo- naczyniowy i metaboliczny. Błonnik obecny w dużej ilości w mące ryżowej korzystnie wpływa na układ pokarmowy, zapobiega zaparciom i sprawia, że dłużej utrzymuje się uczucie sytości, co jest ważne dla utrzymania prawidłowej wagi ciała. Niemniej jednak, mąka ryżowa to również wspaniały produkt pielęgnacyjny. W połączeniu z jogurtem naturalnym, może stanowić odżywczą maseczkę, dzięki której możliwe stanie się poprawienie kondycji oraz zminimalizowanie oznak starzenia się skóry.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska, Czechy.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1463 kJ/ 345 kcal |
Tłuszcz | <1,5g |
kwasy tłuszczowe nasycone | <0,4g |
Węglowodany | 72-80g |
w tym cukry | 0,5g |
Błonnik | 1g |
Białko | 6,5-10g |
Sól | 0,01g |
Twoja opinia może być pierwsza.