Uwaga!
Erytrytol jest słodzikiem o bardzo niskim indeksie glikemicznym. To substancja przypominająca tradycyjny cukier, występuje pod postacią białych drobinek w kształcie mikroskopijnych kryształków. Naturalnie występuje w różnych owocach, warzywach i grzybach. To słodzik, który wyróżnia się niską wartością energetyczną, dlatego jest powszechnie wybieraną alternatywą białego cukru. Jego słodkość jest nieco niższa w porównaniu do cukru białego wynosi około 70%.
Erytrytol jest świetnym zamiennikiem cukru dla osób z cukrzycą lub insulinoopornością, gdyż ma zerowy indeks glikemiczny. Oznacza to, że nie zwiększa on poziomu glukozy we krwi, co jest szczególnie niebezpieczne dla osób cierpiących na te dolegliwości. Ten zdrowy słodzik jest świetnym zamiennikiem cukru i z upływem lat zyskuje coraz większą popularność.
Erytrytol można stosować jako substytut cukru w różnych przepisach kulinarnych. Jego słodycz jest podobna do cukru, więc można go z powodzeniem używać do słodzenia napojów, deserów, ciast, a nawet do konserwowania owoców.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Chiny.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 0 kJ/0 kcal |
Tłuszcz | 0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 99,5 g |
w tym cukry | 0 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.