Fasola to roślina z rodziny bobowatych, która ma liczne właściwości i wartości odżywcze.Fasola biała zawiera tłuszcze roślinne, białko, węglowadany, błonnik, cukry, witaminy oraz sole mineralne, fosfor, magnez, miedż, potas, selen, wapń i żelazo. Jaś tyczny te to ważny element diety przeciwdziałającej zmianom nowotworowym, cukrzycy i chorobom układu sercowo-naczyniowego. Wzmacnia serce i wątrobę, obniża cholesterol, zapobiega napadom głodu, Biała fasola w przeciwieństwie do grochu nie zawiera sodu, tym skuteczniej więc chroni nas przed nadciśnieniem.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj Pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Wartość energetyczna | 1247 kJ/298 kcal |
| Tłuszcz | 1,8 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
| Węglowodany | 44 g |
| Błonnik | 19 g |
| Białko | 17 g |
| Sól | 0,03 g |
Twoja opinia może być pierwsza.