Pieprz zielony to niedojrzałe nasiona tradycyjnego czarnego pieprzu, jak wskazuje nazwa, charakteryzujące się zieloną barwą. Mają subtelny smak, dlatego można wykorzystać je w kuchni na wiele sposobów, w tym do sosów, sałatek, ryb, dań mięsnych i zup.
Jedna łyżeczka ziaren zielonego pieprzu, pokrywa w 80% dzienne zapotrzebowanie organizmu na witaminę C. Pieprz zielony zawiera białko, tłuszcze, błonnik, witaminy z grupy B i witaminy K oraz sole mineralne - cynk, fosfor, fluor, jod, magnez, mangan, miedź, potas, sód, wapń i żelazo.
Pieprz zielony to cenne żródło antyoksydantów, wzmacnia odpornośc, sprzyja odchudzaniu, łagodzi wzdęcia i ma potencjalne działanie przeciwnowotworowe.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Indie.
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.