Uwaga!
Żelatyna jest bardzo łatwo dostępnym, tanim i wszechstronnym produktem spożywczym, obecnym w niemalże każdej kuchni. Jest bez smaku, zapachu, a także koloru, co czyni ją idealnym składnikiem do różnorodnych potraw. Żelatyna to nic innego jak białko powstałe w wyniku zagotowania kolagenu pochodzenia zwierzęcego. Najważniejsze właściwości lecznicze żelatyny to zapobieganie niszczeniu chrząstek, stawów oraz kości, pomoc w utrzymywaniu prawidłowej wagi ciała, przyspieszanie metabolizmu, przyspieszanie zrastania się kości po złamaniach, odnawianie komórek oraz tkanki dzięki występowaniu w niej kolagenu oraz łagodzenie bólów i stanów zapalnych stawów. Co więcej, wpływa także na poprawę elastyczności skóry oraz wzmocnia włosy i paznokcie.
Żelatynę stosuje się do produkcji słodyczy, deserów, wyrobów mięsnych, produktów mlecznych i produktów garmażeryjnych. Dzięki swoim właściwościom jest wykorzystywana w kuchni jako skuteczny środek zagęszczająco-żelujący.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Francja,Hiszpania, Holandia.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1530 kJ/360 kcal |
Tłuszcz | <0,02 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | <0,02 g |
Węglowodany | <0,1 g |
w tym cukry | <0,1 g |
Błonnik | 0 g |
Białko | >85 g |
Sól | <0,25 g |
Twoja opinia może być pierwsza.