Uwaga!
Mąka kukurydziana to popularna i szeroko wykorzystywana mąka bezglutenowa, w związku z tym jej właściwościowi i wartości odżywcze powinny docenić m.in. osoby chore na celiakię czy alergię na gluten. Ponadto mąka kukurydziana to dobre źródło żelaza, magnezu, cynku i folianów oraz jest źródłem białka, błonnika, witaminy B1, B6, folianów i składników mineralnych, m.in. jest dobrym źródłem żelaza, magnezu i cynku. Ponadto mąka kukurydziana zawiera karotenoidy- naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które warunkują barwę mąki i chronią organizm przed działaniem wolnych rodników. Nie zawiera glutenu. Można wykorzystać ją jako składnik: pieczywa, ciasta na pizzę, ciast i ciasteczek, naleśników, klusek, omletów. Nadaje się również do zagęszczania sosów czy przygotowania zasmażki.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1511 kj/357 kcal |
Tłuszcz | 4,2 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 71 g |
w tym cukry | 3,1 g |
Błonnik | 4,1 g |
Białko | 6,8 g |
Sól | 0,2 g |
Twoja opinia może być pierwsza.