Uwaga!
Liście laurowe są od dawna wykorzystywane jako tradycyjna przyprawa kuchenna. Doskonale nadają się do podkreślania smaku dań mięsnych, zup, marynat, sosów i gulaszu.
Dobroczynne działanie liści laurowych ma swoje źródło w bogactwie substancji czynnych, które się w nich kryją, czyli olejków eterycznych, flawonoidów, garbników, lignanów i alkaloidów. Zawierają witaminy - A, B2, B3, B5, B6, C, a także minerały – wapń, żelazo, mangan, potas, selen, miedż, cynk i magnez. Codzienne picie herbaty z liści laurowych pozwala obniżyć poziom cukru, zredukować migreny i poprawić pracę wątroby. W zastosowaniu zewnętrznym liście łagodzą bóle kostno-stawowe, działają przeciwzapalnie, przeciwgrzybicznie i przeciwłupieżowo.
Liście laurowe to nie tylko aromatyczna przyprawa, ale również skarbnica zdrowia.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Turcja.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze na 100 g produktu:
Twoja opinia może być pierwsza.