Uwaga!
Soczewica czerwona całą pochodzi z ekologicznych upraw, a jej nasiona to prawdziwa skarbnica witamin i składników mineralnych. Jest bardzo bogata w kwas foliowy. Soczewica czerwona zawiera witaminę K, B1, B2, PP, B5, B6 i jest źródłem wielu cennych minerałów. Przede wszystkim dostarcza spore ilości potasu. W mniejszych ilościach znajdziemy w niej również magnez, fosfor, żelazo, cynk, miedź oraz mangan. Zaletą czerwonej soczewicy jest niska zawartość sodu. Ziarenka te są zasobne w białko. Jednak i tak najzdrowsze są kiełki soczewicy. W porównaniu z ugotowanymi nasionami zawierają więcej witamin oraz składników mineralnych.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Turcja/Kanada
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje żywieniowe na 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna: | 1353 kJ / 321 kcal |
Tłuszcze: | 1,3 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: | 0,2 g |
Węglowodany: | 56,3 g |
z których cukrów: | 2,4 g |
Błonnik | 4,9 g |
Białka: | 23,8 g |
Sól: | 0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.