Uwaga!
Mak niebieski posiada działanie uspokajające, świetnie wpływa na układ pokarmowy oraz pomaga obniżyć poziom złego cholesterolu we krwi. Jest także bogatym źródłem białka, dlatego jego spożywanie szczególnie poleca się osobom aktywnym fizycznie. Mak jest bogaty w komplet witamin rozpuszczalnych w tłuszczach - A, D, E, a także witaminę C. Jest również doskonałym źródłem wapnia - budulca kości. Mak zawiera także dużo żelaza, miedzi, manganu, magnezu, fosforu i cynku. Z niebieskich ziaren maku leczniczego wytłacza się olej makowy, który m.in. reguluje pracę nerek i wątroby, a także przyśpiesza gojenie się ran. Wszystko dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie tych z grupy omega-6 (przede wszystkim kwasu linolowego), które korzystnie wpływają także na pracę serca i pomagają przywrócić równowagę pomiędzy "dobrym" (HDL) i "złym" (LDL) cholesterolem.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Czechy / Słowacja
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2496 kJ/602 kcal |
Tłuszcz | 42 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
Węglowodany | 28 g |
w tym cukry | 3 g |
Błonnik | 20 g |
Białko | 18 g |
Sól | 0,07 g |
Twoja opinia może być pierwsza.