Uwaga!
Mąka ryżowa (szczególnie brązowa, mniej oczyszczona, a zatem zawierająca większą ilość cennych składników) to bogate źródło witamin z grupy B – szczególnie niacyny, witaminy B1 i witaminy B6, witaminy C, witamin A i E oraz magnezu, cynku, żelaza, fosforu, potasy, wapnia i miedzi. Mąka ryżowa to bogate źródło witamin. Dodatkowo mąka ryżowa jest produktem niskotłuszczowym i pomimo dość wysokiej kaloryczności nie tuczy, a w każdym razie mniej niż tradycyjnie używana w polskiej kuchni mąka pszenna. Stosujemy przede wszystkim do wypieku pieczywa i produkcji papieru ryżowego.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Waga |
500 g |
---|---|
Wartość energetyczna |
322 Kcal |
Tłuszcz |
1.9 g |
Węglowodany |
68.1 g |
Białko |
7.1 g |
Twoja opinia może być pierwsza.