Uwaga!
Mąka gryczana to mąka bezglutenowa dlatego jej właściwości i wartości odżywcze powinny docenić osoby będące na diecie bezglutenowej oraz wegetariańskiej. Oprócz tego że jest wolna od glutenu ma niski indeks glikemiczny, dlatego znalazła zastosowanie jako środek regulujący poziom cukru we krwi. Poza tym mąka gryczana jest dobrym źródłem białka szczególnie istotnego z punktu widzenia wegetarian. Mąka gryczana znalazła szerokie zastosowanie w przemyśle spożywczym - do wypieków chleba, wyrobu makaronów, produkcji ciast, jako samodzielny składnik lub w połączeniu z mąką pszenną. Mąka gryczana to produkt naturalnie nie zawierający glutenu, dlatego może być z powodzeniem używana przez osoby z nietolerancją glutenu. Ponadto mąka gryczana to doskonałe źródło białka i błonnika. Właściwości zdrowotne mąki gryczanej: poprawia trawienie, wspomaga regenerację mięśni dzięki wysokiej zawartości magnezu, pozytywnie wpływa na układ krążenia: wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i obniża ciśnienie tętnicze krwi, przez obecność fosforu, cynku i witamin z grupy B.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska.
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 1422 kJ/336 kcal |
Tłuszcz | 1,9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,4 g |
Węglowodany | 70 g |
w tym cukry | 0,7 g |
Błonnik | 3 g |
Białko | 8,1 g |
Sól | 0,001 g |
Twoja opinia może być pierwsza.