Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

MĄKA ŻYTNIA TYP 720

2,90 

Gramatura:





Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Mąka żytnia często jest wykorzystywana do pieczenia domowego pieczywa oraz do przygotowania zakwasu na tradycyjny żur. Aby uzyskać delikatniejszy wypiek, o lżejszej konsystencji nierzadko jest ona mieszana z pszenną. Istnieją trzy typy mąki żytniej, typ: 580, 720 oraz 2000. Im wyższy typ, tym jest ona zdrowsza, ma więcej błonnika. Mąka żytnia obfituje w witaminy z grupy B, wzmacniające pracę układu nerwowego i odpornościowego. Ponadto dostarcza wielu cennych dla zdrowia pierwiastków takich jak potas, magnez, żelazo, wapń, mangan, kobalt, jod, miedź cynk, chrom, fosfor oraz bor. Taka ilość dobroczynnych minerałów ma nieoceniony wpływ na witalność i dobre samopoczucie. Regularne spożywanie produktów żytnich doskonale wzmocni kości, wspomoże pracę nerek i wątroby, zapobiegnie też zakrzepom. Ponadto zapewni mocne mięśnie, oczyści organizm oraz ochroni układ krwionośny przed rozwojem chorób. Warto sięgać po żyto codziennie, o ile zależy nam na zdrowym odżywianiu.

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

Kraj pochodzenia: POLSKA


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1370 kJ/327 kcal
Tłuszcz 1,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
Węglowodany 77 g
w tym cukry 2,5 g
Białko 5,9 g
Sól <0,01 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy