Uwaga!
Orzechy macadamia posiadają wyjątkowe właściwości i wartości odżywcze. Ze wszystkich orzechów to właśnie orzechy makadamia zawierają najwięcej tłuszczu, z czego większość stanowią tłuszcze nienasycone, których regularne spożywanie pozytywnie wpływa na zdrowie. Orzechy makadamia są najtłustszymi (w ponad 75 proc. składają się z tłuszczu) i najbardziej kalorycznymi orzechami - 100 g dostarcza aż 718 kcal. W orzechach makadamia można znaleźć także spore ilości regulującego ciśnienie potasu, odpowiedzialnego za mocne kości fosforu i wspierającej układ nerwowy niacyny. Poza tym orzechy makadamia mają niepowtarzalny, delikatnie maślany smak, dzięki czemu znalazły zastosowanie w kuchni.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Australia
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 3110 kJ/755 kcal |
Tłuszcz | 76 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 12 g |
Węglowodany | 5,6 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 8,6 g |
Białko | 7,9 g |
Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.