Uwaga!
Pestki dyni można kupić zarówno w łupinkach, jak i już wyłuskane; surowe lub lekko uprażone. Można również pozyskać je samodzielnie, a następnie obrać i podjadać, zastępując nimi na przykład niezdrowe przekąski. Po pestki dyni warto sięgać jak najczęściej, gdyż to jedne z najzdrowszych nasion, które dała nam natura. Pestki nie tylko obfitują bowiem w składniki odżywcze, lecz mają również cenne właściwości zdrowotne bo skrywają spore ilości przeciwutleniacza jakim jest witamina E. Ponadto są źródłem wit B1 (tiaminy), wit B2 (ryboflawiny), wit B6 (pirodyksyny), wit A, C oraz D. Zawierają duże ilości fosforu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza i sodu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2514 kJ/ 607 kcal |
Tłuszcz | 49 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 8,5 g |
Węglowodany | 8,2 g |
w tym cukry | 1,3 g |
Błonnik | 8,6 g |
Białko | 30 g |
Sól | 0,05 g |
Twoja opinia może być pierwsza.