Płatki migdałowe są bogate w zdrowe tłuszcze jednonienasycone, białko, błonnik, witaminy (takie jak witamina E) i minerały (takie jak magnez, wapń i żelazo). Ich spożycie może przyczynić się do zwiększenia wartości odżywczej diety.
Możemy wykorzystać je jako dodatek do owsianki, jogurtów, koktajli i sałatek. To idealna pożywka dla ciała i umysłu. Pomagają w osiągnięciu zgrabnej sylwetki i młodej jędrnej skóry. Płatki migdałowe to samo zdrowie - łagodzą stres i koją nerwy, zmniejszają ryzyko rozwoju chorób serca, obniżają poziom cholesterolu, obniżają poziom cukru we krwi, zapobiegają cukrzycy oraz miażdżycy, usprawniają odchudzanie i wzmacniają włosy, skórę oraz paznokcie.
Kraj pochodzenia: USA
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
|
Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
| Wartość energetyczna |
2409 kJ/602 kcal |
| Tłuszcz |
50,6 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,9 g |
| Węglowodany |
9,5 g |
| w tym cukry |
5 g |
| Błonnik |
10,4 g |
| Białko |
21,9 g |
| Sól |
0,07 g |
|
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
| |
|
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.