Uwaga!
Mąka migdałowa ma cenne właściwości i wartości odżywcze - jest źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych oraz magnezu, żelaza i wapnia. Właściwości prozdrowotne mąki migdałowej powinny szczególnie docenić osoby z wysokim stężeniem cholesterolu we krwi, cukrzycą i wysokim ciśnieniem tętniczym krwi. Mąka migdałowa jest otrzymywana przez zmielenie migdałów. Charakteryzuje się słodkim migdałowym smakiem i białą barwą. Może być używana jako zdrowy zamiennik mąk tradycyjnie używanych do wypieku pieczywa i ciast. Dodatkowo mąka migdałowa może być spożywana przez osoby na diecie bezglutenowej, bo nie zawiera glutenu.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: USA
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2545 kJ/616 kcal |
Tłuszcz | 53 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,9 g |
Węglowodany | 8,7 g |
w tym cukry | 4,6 g |
Błonnik | 9,9 g |
Białko | 21 |
Twoja opinia może być pierwsza.