Różowa sól himalajska jest reklamowana jako najzdrowsza sól na świecie. Podobno dzięki swoim właściwościom leczniczym od lat znajduje zastosowanie w Pakistanie, skąd pochodzi. Sól to przyprawa używana w kuchni od wieków. Choć kiedyś stanowiła głównie rolę środka konserwującego mięso to obecnie trudno sobie wyobrazić bez jej udziału przyrządzenie jakiejkolwiek potrawy. Z powodzeniem jest wykorzystywana i doceniana nie tylko przez najlepszych na świecie kucharzy , ale również coraz częściej gości w naszych domach. Pasuje do większości potraw dobrze je uzupełniając i dodając wyrazistości. Właściwości soli himalajskiej: łagodzi i redukuje dolegliwości jelitowe, które wynikają z zaleganiem złogów pokarmowych w jelitach, usuwa toksyny, reguluje ciśnienie krwi, poprawia stan skóry nawilżając ją i ujędrniając, znacząco zmniejsza cellulit, leczy trądzik, grzybicę i łuszczycę.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Pakistan
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Wartość energetyczna | 0 g |
| Tłuszcz | 0 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
| Węglowodany | 0 g |
| w tym cukry | 0 g |
| Błonnik | 0 g |
| Białko | 0 g |
| Sól | 98 |
Twoja opinia może być pierwsza.