Kasza jaglana wraca powoli do łask, ale wciąż nie cieszy się taką popularnością, na jaką zasługuje. A szkoda, bo ma oryginalny smak i świetnie komponuje się zarówno z daniami słonymi, jak i słodkimi. Przede wszystkim zaś warto ją jeść ze względu na wartości odżywcze, a nawet lecznicze.Ma mało skrobi, za to dużo łatwo przyswajalnego białka. Wyróżnia się najwyższą zawartością witamin z grupy B: B1, (tiaminy), B2 (ryboflawiny) i B6 (pirydoksyny) oraz żelaza i miedzi.
Kasza jaglana to wszechstronny produkt, który świetnie sprawdzi się w:
• Daniach obiadowych – doskonała jako dodatek do mięs, warzyw, sosów i gulaszy.
• Śniadaniach i deserach – idealna baza do jaglanek, puddingów, naleśników, ciast i deserów z owocami.
• Zapiekanek i sałatek – nadaje lekkości i delikatnego smaku potrawom podawanym na ciepło lub na zimno.
• Dań wegetariańskich i wegańskich – świetna alternatywa dla ryżu czy makaronu; bogata w białko roślinne i błonnik.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Wartość energetyczna | 1449 kJ/346 kcal |
| Tłuszcz | 2,9 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
| Węglowodany | 68,4 g |
| w tym cukry | 0,1 g |
| Błonnik | 3,2 g |
| Białko | 10,5 g |
| Sól | 0,001 g |
Twoja opinia może być pierwsza.