Treść testowa do samodzielnego ustawienia Sprawdź szczegóły X

MĄKA JAGLANA NATURALNA

2,85 

Gramatura:






Ilość:
wysyłka do 48 godzin
Ocena: 0 na 10 (opinii: 0) DODAJ OPINIĘ

Mąka jaglana nie różni się wiele w składzie odżywczym od kaszy jaglanej – jest to po prostu produkt o drobniejszej konsystencji wynikającej z głębszego przemiału. Jest przy tym dość kaloryczna i bogata w węglowodany ale poważną ich część stanowi korzystny dla zdrowia błonnik. Na uwagę zasługuje jednak przede wszystkim wysoki poziom witamin i minerałów. Proso jest kopalnią witamin z grupy B, a w mniejszej proporcji również kwasu foliowego. Ponadto zawiera imponujące dawki fosforu, magnezu, manganu, miedzi, selenu i żelaza. Naukowcy podkreślają również ciekawy skład białek – w mące jaglanej znajdują się cenne aminokwasy, takie jak wspomagający układ nerwowy tryptofan, budująca mięśnie leucyna czy gwarantująca poprawny metabolizm izoleucyna. W Europie mąka jaglana jest produktem niszowym, popularnym głównie w kręgu alergików oraz miłośników zdrowej żywności. Stosuje się ją jako pełnowartościowy zamiennik mąki pszennej – do pieczenia chleba, ciast, przygotowywania naleśników czy gofrów. Doskonale zagęszcza również sosy oraz zupy.

Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.

 

Kraj pochodzenia: Polska


 INFORMACJE O ALERGENACH 

 W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.

 PRZECHOWYWANIE 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.


 

Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna 1527 kJ/370 kcal
Tłuszcz 4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
Węglowodany 73 g
w tym cukry 0,4 g
Błonnik 3,02 g
Białko 11,7 g
Sól 0,001 g
Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię
Polecamy