Uwaga!
Zieloną soczewicę doceniają przede wszystkim wegetarianie, przyczyniając się do jej częstszej obecności na stołach.Posiada delikatny smak. Po ugotowaniu jest sypka i nie rozpada się. Wykorzystywana jest do sałatek oraz jako farsz do pierogów i krokietów. Spośród wszystkich roślin strączkowych jadalna soczewica zielona zawiera najwięcej kwasu foliowego. Ten związek wspomaga produkcję czerwonych krwinek. Poza tym, te drobne, okrągłe nasiona dostarczają sporo błonnika, niewielką liczbę kalorii oraz ważne dla organizmu aminokwasy i witaminy z grupy B.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Turcja/Kanada
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 116 kcal |
Tłuszcz | 0,38 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0 g |
Węglowodany | 20,13 g |
w tym cukry | 1,8 g |
Błonnik | 7,9 g |
Białko | 9,02 g |
Sól | 0,005 g |
Twoja opinia może być pierwsza.