Blanszowanie jest procesem, w którym orzechy laskowe są poddawane obróbce cieplnej – na początku gorącej temperatury a potem zimnej. W efekcie tych zabiegów skórka orzecha łatwo się usuwa, a czasami sama odchodzi od powierzchni.Orzechy prażone charakteryzują się wysoką zawartością witamin E, B,C, A,K, minerałów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz błonnika pokarmowego.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Turcja
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
| Wartość energetyczna | 2778 kJ/673 kcal |
| Tłuszcz | 62,4 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 4,5 g |
| Węglowodany | 8,2 g |
| w tym cukry | 4,9 g |
| Błonnik | 9,4 g |
| Białko | 15 g |
| Sól | 0 g |
Twoja opinia może być pierwsza.