Uwaga!
Orzech włoski występuje dziko na niektórych obszarach Europy i Azji ale w wielu krajach, w tym Polsce, jest pospolicie uprawiany. Są one spożywane bezpośrednio lub wykorzystywane do produkcji oleju orzechowego. Orzechy są bardzo bogatym żródłem wielonienasyconego kwasu tłuszczowego omega-6 oraz kwasu omega-3. Zawiera on także cenne dla zdrowia aminokwasy, witaminy z grupy B oraz minerały – zwłaszcza potas, fosfor, magnez, cynk, mangan i jod. Orzechy włoskie mają następujące działania: chronią układ krążenia, wzmacniają układ nerwowy, poprawiają pracę muzgu, łagodzą dolegliwości żołądkowe, poprawiają wygląd cery i pielęgnują włosy.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Uzbekistan/Ukraina/Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartość energetyczna | 2952 kJ/714 kcal |
Tłuszcz | 65 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,1 g |
Węglowodany | 14 g |
w tym cukry | 2,6 g |
Błonnik | 6,7 g |
Białko | 15 g |
Sól | <0,01 g |
Twoja opinia może być pierwsza.