Płatki owsiane górskie powstają z krojonego lub łamanego ziarna. Dostarczają w diecie tiaminę, kwas pantotenowy oraz witaminę E. Stanowią dobre źródło soli mineralnych (cynku, magnezu, wapnia, fosforu, żelaza, krzemu). Zawierają małą ilość sodu, co jest korzystne w diecie osób z niewydolnością krążenia i nadciśnieniem tętniczym.
Na tle innych płatków wyróżniają się one wyższą wartością odżywczą i energetyczną.
Płatki owsiane górskie wspomagają odchudzanie, obniżają poziom cholesterolu, mogą zmniejszyć ryzyko wystąpienia raka jelita grubego, przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego oraz stabilizują poziom cukru we krwi.
Najczęściej po płatki owsiane sięgamy, gdy przygotowujemy śniadanie, a spokojnie mogą stanowić główny składnik ciast, placków czy kotletów. Mają pozytywny wpływ na nasz organizm zarówno rano, jak i wieczorem.
Nasze produkty pakujemy w torebkę typu doypack, zgrzewaną na górze z zamknięciem strunowym. Takie pakowanie zapewnia świeżość i pozwala na wielokrotne zamykanie i otwieranie.
Kraj pochodzenia: Polska
INFORMACJE O ALERGENACH
W zakładzie także są pakowane orzechy, migdały, soja, gluten, sezam, gorczyca.
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Wartości odżywcze
Porcja: 100 g
Wartość energetyczna |
1582 kJ/378 kcal |
Tłuszcz |
7,0 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,3 g |
Węglowodany |
64,4 g |
w tym cukry |
0,9 g |
Błonnik |
6,7 g |
Białko |
11,00 g |
Sól |
0,025 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Średnia ocena klientów 0/6
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.